Måndag

Jag | 2011-08-29 | 21:19:53 Kommentera här! 2 st

Hej! Förlååååt att jag inte har skrivit. Gud vad jag var ovan vid att plugga hela dagarna och dansa hela kvällarna! Det var riktigt kul (eller hrm iaf dansen) men jag blev väldigt trött på kvällarna. Jaja, det har typ inte hänt särskilt mycket. Idag började riktiga dansen på ackis (<3333) så idag har jag dansat jazz och modernt. Jag är glaaaad :D

Blandad inspo:Imorrn ska jag iväg och vara ledare på ettornas lära-känna-varandra-läger. När jag kommer hem ska ni få riktiga bilder :)

Tisdag

Jag | 2011-08-23 | 23:19:37 Kommentera här! 0 st

Jag har ju helt glömt att berätta att jag den här veckan går en dansintensiv tillsammans med Anna! Det är på Danscenter vilket känns lite sådär (därför, ingen länk). Eller alltså det är bra där, men jag är ju ackisare! Lärarna, Emilio Perelli och Mathias Singh, är dock jättebra. Men ja, jag blir jättetrött så uppdateringen här blir lite sådär. Nu ska jag sova, godnatt :)

Måndag

Jag | 2011-08-22 | 12:29:44 Kommentera här! 0 st

Idag började skolan. Vi möttes i skolan på morgonen, men sen hade jag inte någon lektion förrns 13.25 så jag och Johanna gick och skaffade bibliotekskort och gick runt i biblioteket. Sen gick vi hem till mig och lagade mat. Jag fick pasta av Tove (den var jättegod, tack <3) så vi gjorde pasta carbonara med den. Det blev supergott :D

Vi spelade schack på biblioteket


Söndag

Jag | 2011-08-21 | 23:13:41 Kommentera här! 0 st

Idag var sista dagen på mitt sommarlov :( Jag har iallafall varit och hejat på pappa i hans första triathlon! Gah, förstår inte hur han orkade!


Lördag

Dans | 2011-08-21 | 01:39:30 Kommentera här! 0 st

Igår var jag i skolan för första gången på... ett tag :P Det var inte lektioner utan ledarutbildning inför ettornas lära-känna-varandra-läger. Det var iaf kul att träffa några igen (jag menar inte att det bara var kul att träffa en del, alla var inte där hehe). Efteråt skulle jag gå och heja på DP2 i Ung08 Challenge men jag fick jätteont i huvudet och stannade hemma istället. Idag har jag dansat på Balettakademiens prova på-dagar. Jag tog en balett som var jättesvår men gick rätt bra (tjoho) och feminine vibe med Johanna! Sjukt kul att träffa Johanna som har varit borta heeeela sommarlovet.

Blandad dansinspo:

Bilder från pinterest

So You Think You Can Dance säsong 8 vecka 9

Dans | 2011-08-18 | 16:46:22 Kommentera här! 2 st

Finalen var grymt bra! Jag kanske inte ska säga vem som vann, men jag tror inte att någon var överraskad så jaja.

Melanie med Robert. Koreografin börjar vid 0.30.

Marko med förra säsongens vinnare Lauren. Koreografin börjar vid 0.20.

Topp 20-numret.

So You Think You Can Dance säsong 8 vecka 8

Dans | 2011-08-18 | 16:27:06 Kommentera här! 0 st

Hojoj, jag har ju helt glömt att skriva om det här sytycd-avsnittet som jag såg för över en vecka sedan! Dessa var mina favoritnummer från semifinalen:

Melanie. Typ världshistoriens bästa solo!!!

Sasha med Kent. Koreografin börjar vid 0.45.

Yoga-appar för iPhone

Dans | 2011-08-18 | 16:10:37 Kommentera här! 0 st

Nu i slutet av sommarlovet ville jag komma igång lite innan dansen börjar, så jag laddade ner 14 stycken yoga-appar som jag har provat. För att kunna välja favoriter skrev jag ner lite om alla och tänkte passa på att dela med mig!

Bild från Google.


Jag har en bit kvar tills jag blir yogamästare hehe.


Mina tre favoritappar var Prêt-à-Yoga, YOGA free och Daily Yoga Free.

De här apparna provade jag: (Alla är gratis)

Daily Yoga Free: Välj mellan en 20, 40 eller 60-minuters rutin. Rutinerna visar en video med voice-over och innehåller ganska grundläggande yoga-övningar, stretchar och solhälsningar. Rutinen var ganska grundläggande.

Yoga with Tania Lite: Appen visar bild och text (instruktioner, vad posen är bra för och hur man kan göra den lättare) för åtta olika yoga-poser samt bildspel med voice-over för två uppvärmningar och en solhälsning. Poserna var en blandning av grundläggande och mer spännande poser och instruktionerna var ganska tydliga. I bildspelen sa de dock inte så mycket om vad man ska tänka på, utan bara vilka poser man går in i, vilket jag tyckte var tråkigt.

Six Pack App: För en gratis-app innehöll den här ganska mycket. Förutom 16 yoga-poser fanns även många styrkeövningar och stretchar. För varje yoga-pose finns bilder samt text med noggranna instruktioner, information om posen, tips, vilka muskler som används och don’ts.

Capital Yoga: Likadan som Yoga with Tania fast med en annan lärare. Poserna var ungefär samma som i YWT men innehöll även andningsövningar. Det fanns två rutiner och en solhälsning. Voice-overn var lite dåligt inspelad och ganska otrevlig att lyssna på.

YOGA free: Appen innehåller långa listor med poser sorterade efter nivå (från Beginner till Guru). Till varje pose finns en bild och en kort beskrivning. Utav poserna kan du sätta ihop egna bildspel som spelas upp med eller utan musik. Det finns en färdiggjord solhälsning som har voice-over. Appen vore perfekt om det fanns en berättarröst även till de egna rutinerna så att man kan följa med i rutinen utan att läsa hela tiden. Den fulla versionen (15:-) verkar bl.a. innehålla fler färdiga rutiner samt voice-over till varje pose.

Yoga At Home: I stort sett bara 15 youtube-klipp om yoga. Värt om man inte orkar leta på youtube själv.

Yoga Training Lite: Ett stort bibliotek med poser och några färdiga kombinationer. För varje pose finns en bild och namnet spelas upp av antingen en lärarröst eller en dator auto-läsare. Alla poser har dessutom lite text och en del har en video, återigen med dator-rösten. Känns väldigt hemmagjord.

Yoga Stretch: Proffsigt gjord app där man kan sätta ihop egna rutiner men i gratisversionen kan man bara välja på 5 poser. Rutinerna spelades upp med lärarröst och musik samt tecknade bilder. Den fulla versionen kostar 7:- och verkar bra då gratisversionens enda problem var mängden poser.

Prêt-à-Yoga: Innehåller en lång nybörjar-rutin med bilder och bra instruktionsröst. Dessutom finns pranayama (andningsövningar) och två olika solhälsningar. Skön och lätt att använda.

Yoga Easy: Långa texter om yoga samt youtubeklipp om hur man utför olika övningar. Videoklippen var av dålig kvalitet och texterna var sega att ladda.

Power Yoga: Videoklipp med yogarutiner. I gratisversionen kunde man dock bara se 30 sekunder av varje videoklipp varpå de frågade om man ville köpa den fulla versionen.

Fitness Free: Lik Six Pack App i och med att det mest är en styrketräningsapp med en yogasektion. En lång lista med poser där varje hade en bild och instruktioner. Man märkte verkligen att yoga inte var appens högsta prioritet då det fanns mycket mindre info om yogan än om varje styrkeövning.

Pocket Yoga Free: Tecknade bilder på poser med beskrivning och vad det är bra för, samt några rutiner. Det fanns två solhälsningar med olika nivåer som båda två var lite otraditionella. För att spela upp de andra rutinerna var man tvungen att posta till Facebook eller köpa den fulla versionen av appen.

Yoga: Bilder på olika poser samt instruktioner på franska. Jag förstod inte särskilt mycket, men den verkade ändå inte riktigt vara på samma nivå som några andra appar då den inte hade några rutiner.

Hoppas att det här hjälper någon! Tycker ni om yoga?


Stoppa mobbning!

Jag | 2011-08-17 | 22:13:40 Kommentera här! 2 st

Jag fick precis den här kommentaren från Ferhat och tänkte sprida meddelandet vidare.

"Du/ni som återvänder till skolan nu. Vill bara berätta ifall du ser någon som kämpar för att få vänner eller att han/hon är blyg och inte vågar hälsa på någon eller inte är klädd i de coolaste kläderna, ställ upp genom att säga hej och le mot henne/honom i korridoren eller på skolgården. Du vet inte hur denna person har det utanför skolan. Att vara en schysst kompis kostar så lite och kan göra stor skillnad i någons liv! Se till att ingen blir ensam, för det är nog ingen som vill vara det!
Vänligen för vidare detta budskap på bloggen, twitter och facebook för att stoppa mobbningen!"

Jag är Friends-representant i min klass och tycker att det här är jätteviktigt! Man har ju hört hur många historier som helst om folk som blir mobbade och jag tror att de flesta någon gång har känt sig utanför eller ensam. Själv mådde jag inte alls bra under några år i grundskolan. Att ha bra vänner gör verkligen så stor skillnad och nu ser jag faktiskt fram emot att komma tillbaka till skolan för att träffa alla igen. Så ja, tänk lite extra på de runt omkring er i år och sprid gärna det här vidare.


Topshop Nail Varnish Remover

Jag | 2011-08-17 | 17:56:18 Kommentera här! 1 st


Här om dagen köpte jag ett nagellacksborttagningsservetter (långt ord haha) från Topshop. Först tyckte jag att 39:- var lite mycket för en så liten burk, men efter att ha provat dem har jag ändrat mig helt. Bomullsrondellerna är väldigt tunna så det är många i en burk. Dessutom tog en enda servett lätt bort lacket från båda händerna. En extra bonus är att nagellacksborttagningen luktar gott, typ Piggelin, men framför allt är det väldigt bekvämt med fördränkta bomullstussar när man inte orkar dra sig ifrån sitt Masterchef-maraton. De lämnade en lite konstig hinna på naglarna, men det fösvann direkt när jag tvättade händerna och kommer inte hålla mig ifrån att köpa dessa servetter igen. Om ni också vill köpa dem kan ni göra det online eller i någon Topshop-affär.

Hejdå Rayer

Jag | 2011-08-17 | 17:39:19 Kommentera här! 1 st

Igår åkte jag med Rayer till Arlanda varifrån hon åkte vidare till Paris (nej, vadå avundsjuk?). Det var tråkigt att säga hejdå inför ännu ett år, men jag är riktigt glad att jag fick träffa henne igen! Att det kändes precis som vanligt att ses igen efter att inte ha träffats på över ett år tar jag som ett bra tecken på att vi kan fortsätta vara bra kompisar i en massa år framöver. Dessutom har det varit väldigt roligt att gå runt i Stockholm en massa. Förhoppningsvis kan jag åka och hälsa på henne i New York nästa år.


Måndag

Jag | 2011-08-15 | 23:42:22 Kommentera här! 0 st

Rayers sista dag i Stockholm (för den här gången) tillbringades på Söder. Vi promenerade runt med Jassi och fikade på Chokladfabriken och på ett mer traditionellt fika-café. Vi tittade även runt i Södermalmshallen och Hötorgshallen där vi åt lunch igen. På väg från Hötorget hittade vi en Kinesisk mataffär som var väldigt rolig! :D

Söndag

Jag | 2011-08-14 | 22:53:42 Kommentera här! 0 st

Idag promenerade Rayer och jag i Gamla Stan igen. På väg tillbaka köpte vi lösgodis och hade godisprovning. Till middag gjorde vi räkmackor (mina föräldrar demonstrerade det traditionella sättet medan jag gjorde en annorlunda och - enligt mig - godare variant).

Lördag

Jag | 2011-08-14 | 00:29:04 Kommentera här! 0 st

Efter vi lagade (och åt) brunch gick vi på långpromenad till Waldemarsudde där vi såg en utställning med Lars Wallins designer. Sen åkte vi båten till Söder där vi promenerade och åt crepes och galettes på Creperie 4 Knop (kärlek). Nu på kvällen har vi varit och hejat på min pappa som springer midnattsloppet med en kompis.

Lördagsbrunch

Mat | 2011-08-13 | 13:11:31 Kommentera här! 0 st

Rayer och jag lagade en god brunch idag. Vi gjorde äggröra med getost, pocherade ägg med grönsaker på bröd, matmuffins med paprika och polenta, bacon samt vattenmelon.

Fredag

Jag | 2011-08-12 | 23:52:52 Kommentera här! 0 st

Rayer och jag åkte till Vaxholm idag. Trots att det inte är världens mest spännande plats är det väldigt mysigt och ett sätt att se andra delar av Sverige utan att åka särskilt långt från Stockholm. Till lunch åt vi tunnbrödsrullar och till efterätt glass.

Köpt: 11 augusti 2011

Jag | 2011-08-11 | 22:40:37 Kommentera här! 1 st

Hårfärg (jag ska bli mig själv igen) och ansiktsserum. Ansiktsserumet är faktiskt riktigt bra! Man känner skillnad direkt :)

Torsdag

Jag | 2011-08-11 | 22:38:33 Kommentera här! 0 st

Vi stannade hemma ganska länge och såg på film och åt lunch. Sedan gick vi på promenad i Gamla stan vilket var väldigt mysigt! Vi åt middag på Vapiano och på väg hem köpte vi glass.

Onsdag

Jag | 2011-08-10 | 22:48:11 Kommentera här! 0 st

Idag promenerade jag och Rayer till Moderna Museet. Rayer är en väldigt duktig konstnär och jag tänkte visa henne in favoritmålning men tyvärr hade de tagit bort den delen av utställningen. Hon fick i alla fall smaka på svenska köttbullar i lunchrestaurangen! Dagens höjdpunkt var nog att hennes väska matchade tapeten ^^


Fler bilder från Kina

Jag | 2011-08-09 | 23:12:12 Kommentera här! 0 st

När jag stoppade in bilder på datorn från mobilen hittade jag några fler från Kina! Enjoy:

Vääääärldens godaste sushi: Moto-roll-a på Hatsune. Åt den tre gånger på två veckor :)

Ja, jag har petat på en 140 000 kronors skinnjacka.


"Caution! uneven floor"

Tisdag

Jag | 2011-08-09 | 22:57:57 Kommentera här! 0 st

Idag har jag varit med Rayer hela dagen. Det är såååå roligt att träffa henne igen :) Det känns nästan som om ingen tid har gått! Vi började med en promenad till Hötorget och vi åt lunch i Hötorgshallen. Sen gick vi runt lite till och fikade (swedish fika!) på Espresso House. Efter det gick vi hem och vilade och sen gjorde vi tacos till middag. På kvällen gick vi på en liten promenad i Hagaparken.


Rayer :)

Jag | 2011-08-09 | 10:16:26 Kommentera här! 0 st


Rayer

Jag | 2011-08-08 | 23:28:30 Kommentera här! 0 st

Gaaaaah imorron bitti kommer Rayer hit! Åååååh nu ska jag sova... om jag kan alltså! <3333

Söndag

Jag | 2011-08-08 | 22:55:45 Kommentera här! 0 st

Idag har jag varit med Jassi. Det var väldigt kul att ses och prata en massa igen efter att inte ha setts på över en månad. Vi promenerade och åt sötsaker och tog lite bilder på Lagerhaus (åh vad jag tänker på er kära läsare ;)) (Varför är det så jobbigt att sätta in smileysar inom paranteser?)


Lördag

Jag | 2011-08-06 | 22:31:59 Kommentera här! 0 st

Jag har verkligen inte gjort någonting de senaste dagarna. Eller jo, idag har jag sett ungefär 12 avsnitt av Solsidan. Och jag har "flyttat"! Vi har gäster som skulle bo i mitt rum så jag bor här just nu:

Jag skulle tippa på att det är under 2 meter brett haha men det är väldigt mysigt och jag har ett eget litet badrum :) Jag gillar variation.

Torsdag

Dans | 2011-08-04 | 19:15:34 Kommentera här! 0 st

Mina senaste måste-lära-mig-projekt:

Om någon vet vad detta heter och vart man hittar en bra tutorial, do tell. Jag har iaf övat järnet senaste dagarna med photobooth och sytycd screen shots :P Nu måste jag stretcha så jag kan ta det arbetande benet längre bak och räta ut höfterna. Och våga släppa i överkroppen lite lite till.

Den första är från sittandes och den andra från ståendes. Jag måste putta fram höfterna och våga släppa bak överkroppen och huvudet mer. Från sittandes måste jag flytta bak vikten så jag står på själva tårna. Sen måste jag lära mig stå kvar längre också.

Bread pudding

Mat | 2011-08-04 | 19:04:27 Kommentera här! 0 st

Dagens efterrätt. Mindre glamourös, men åh så god. Recept.


So You Think You Can Dance säsong 8 vecka 7

Dans | 2011-08-04 | 15:57:59 Kommentera här! 0 st

Jag vet att jag har skrivit det här om typ alla avsnitt, men det går verkligen inte att välja favoriter! Skulle jag visa alla favoritklipp skulle väl sidan ta typ fem år att ladda.... Jag lyckades sålla ner till fem favoriter, nu går det inte mer :P Jättejättesynd förresten att Jordan åkte ut tycker jag :(

Tadd med Lauren som vann säsong 7

Stört duktiga Marko med stört duktiga Allison

Melanie med Neil

Marko och Ricky

Sasha och Melanie. Gaaah kvällens höjdpunkt! Två som har varit mina favoriter från början koreograferade av typ världens bästa koreograf!!!! Ahhhhhhhhhhhhh!

So You Think You Can Dance säsong 8 vecka 6

Dans | 2011-08-03 | 23:39:42 Kommentera här! 0 st

Det börjar bli riktigt svårt att välja favoriter nu för alla är så sjukt bra. Iallafall, i det här avsnittet splittrades paren och alla dansade med 'all-stars' från tidigare säsonger, samt ett eget solo. Favoriter:


Mitchells solo. Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Sasha och Twitch. 0.51 - hur?

Ricky och Allison.

Sashas solo.

Onsdag

Jag | 2011-08-03 | 23:22:02 Kommentera här! 0 st

Idag var jag och träffade Tovzzor och hennes kusin Disa. Det var jätteroligt att träffa Tove igen för det var sjukt länge sen sist. Och det var väldigt kul att träfa Disa också :D. (Sätter man punkt efter smileysar?) Jag har ingen bild från dagen men jag köpte en t-shirt och ett 7-pack strumpor så ni får en bild på dem.

Nu verkar förresten min jetlag komma ikapp mig. Eller alltså, jag menar inte att jag blir mer Sverige-tid utan att jag börjar bli trött som om jag var kvar på Kina-tid. Jag vet inte. Jag är väldigt trött bara. Jag gjorde pannkakor till middag.

Tisdag

Mat | 2011-08-02 | 20:43:36 Kommentera här! 1 st

Idag har jag lagat trerättersmiddag! Jag fick ryck igår och ville laga mat så idag har jag hållt på i massa timmar. Såhär blev det:

Till förrätt gjorde jag crostini med brieost, stekt päron, honung och valnötter, baserat på det här receptet.

Till varmrätt blev det pasta med spenat- och valnötspesto och sockerärtor. Peston vart lite för grov men den var god ändå. Recept.

Kvällens höjdpunkt var definitivt efterrätten: mördegskex med vaniljgrädde och bär. Jag är och förblir bäst på att göra efterrätter :P Kexen tog en himla tid att göra men det var det absolut värt för det blev riktigt gott. Receptet hade jag i en kokbok.

So You Think You Can Dance säsong 8 vecka 5

Dans | 2011-08-01 | 23:49:38 Kommentera här! 0 st

Vilket avsnitt! Väldigt många väldigt bra koreografier. Mina favoriter var dessa:


Jordan och Tadd. GALET BRA!


Sasha och Alexander.

Melanie och Marko. Perfektion.

Måste dessutom uppmärksamma Rickys sinnessjuka solo:

So You Think You Can Dance säsong 8 vecka 4

Dans | 2011-08-01 | 20:47:36 Kommentera här! 0 st

Ja, jag har ju lite sytycd att ta igen nu. Ett avsnitt såg jag igår, favoriter:


Ryan och Ricky

Clarice och Jess. 1.20 <3

Köpt i Kina

Jag | 2011-08-01 | 20:30:36 Kommentera här! 0 st


Kina

Jag | 2011-08-01 | 20:02:40 Kommentera här! 0 st

Hej! Nu är jag tillbaka från några veckor i Kina. Vi var först i Beijing i 10 dagar. Vi gjorde inget turistigt utan vi promenerade i området där vi bodde förut, shoppade massor, åt på våra favoritrestauranger och jag dansade lite på min gamla balettstudio. Sen åkte vi till Hangzhou som mest är känt för sin fina sjö.

Efter det åkte vi till Chengdu i Sichuan som är mest känt för sin starka mat och sina pandor.

Efter Chengdu åkte vi vidare till Chongqing där vi turistade lite i en närliggande "by" (väldigt turistig men mysig haha) och gick på något Science and Technology Museum som var lite spännande. Det var riktigt varmt i Chongqing.

Ehm.. ja.

De sista dagarna var vi i Beijing igen men då var jag tyvärr lite sjuk. Jag hann iaf äta sushi på min favoritrestaurang igen och köpa lite presenter. Ska snart lägga upp bilder på det jag har köpt! :)

RSS 2.0