Yoga-appar för iPhone

Dans | 2011-08-18 | 16:10:37 Kommentera här! 0 st

Nu i slutet av sommarlovet ville jag komma igång lite innan dansen börjar, så jag laddade ner 14 stycken yoga-appar som jag har provat. För att kunna välja favoriter skrev jag ner lite om alla och tänkte passa på att dela med mig!

Bild från Google.


Jag har en bit kvar tills jag blir yogamästare hehe.


Mina tre favoritappar var Prêt-à-Yoga, YOGA free och Daily Yoga Free.

De här apparna provade jag: (Alla är gratis)

Daily Yoga Free: Välj mellan en 20, 40 eller 60-minuters rutin. Rutinerna visar en video med voice-over och innehåller ganska grundläggande yoga-övningar, stretchar och solhälsningar. Rutinen var ganska grundläggande.

Yoga with Tania Lite: Appen visar bild och text (instruktioner, vad posen är bra för och hur man kan göra den lättare) för åtta olika yoga-poser samt bildspel med voice-over för två uppvärmningar och en solhälsning. Poserna var en blandning av grundläggande och mer spännande poser och instruktionerna var ganska tydliga. I bildspelen sa de dock inte så mycket om vad man ska tänka på, utan bara vilka poser man går in i, vilket jag tyckte var tråkigt.

Six Pack App: För en gratis-app innehöll den här ganska mycket. Förutom 16 yoga-poser fanns även många styrkeövningar och stretchar. För varje yoga-pose finns bilder samt text med noggranna instruktioner, information om posen, tips, vilka muskler som används och don’ts.

Capital Yoga: Likadan som Yoga with Tania fast med en annan lärare. Poserna var ungefär samma som i YWT men innehöll även andningsövningar. Det fanns två rutiner och en solhälsning. Voice-overn var lite dåligt inspelad och ganska otrevlig att lyssna på.

YOGA free: Appen innehåller långa listor med poser sorterade efter nivå (från Beginner till Guru). Till varje pose finns en bild och en kort beskrivning. Utav poserna kan du sätta ihop egna bildspel som spelas upp med eller utan musik. Det finns en färdiggjord solhälsning som har voice-over. Appen vore perfekt om det fanns en berättarröst även till de egna rutinerna så att man kan följa med i rutinen utan att läsa hela tiden. Den fulla versionen (15:-) verkar bl.a. innehålla fler färdiga rutiner samt voice-over till varje pose.

Yoga At Home: I stort sett bara 15 youtube-klipp om yoga. Värt om man inte orkar leta på youtube själv.

Yoga Training Lite: Ett stort bibliotek med poser och några färdiga kombinationer. För varje pose finns en bild och namnet spelas upp av antingen en lärarröst eller en dator auto-läsare. Alla poser har dessutom lite text och en del har en video, återigen med dator-rösten. Känns väldigt hemmagjord.

Yoga Stretch: Proffsigt gjord app där man kan sätta ihop egna rutiner men i gratisversionen kan man bara välja på 5 poser. Rutinerna spelades upp med lärarröst och musik samt tecknade bilder. Den fulla versionen kostar 7:- och verkar bra då gratisversionens enda problem var mängden poser.

Prêt-à-Yoga: Innehåller en lång nybörjar-rutin med bilder och bra instruktionsröst. Dessutom finns pranayama (andningsövningar) och två olika solhälsningar. Skön och lätt att använda.

Yoga Easy: Långa texter om yoga samt youtubeklipp om hur man utför olika övningar. Videoklippen var av dålig kvalitet och texterna var sega att ladda.

Power Yoga: Videoklipp med yogarutiner. I gratisversionen kunde man dock bara se 30 sekunder av varje videoklipp varpå de frågade om man ville köpa den fulla versionen.

Fitness Free: Lik Six Pack App i och med att det mest är en styrketräningsapp med en yogasektion. En lång lista med poser där varje hade en bild och instruktioner. Man märkte verkligen att yoga inte var appens högsta prioritet då det fanns mycket mindre info om yogan än om varje styrkeövning.

Pocket Yoga Free: Tecknade bilder på poser med beskrivning och vad det är bra för, samt några rutiner. Det fanns två solhälsningar med olika nivåer som båda två var lite otraditionella. För att spela upp de andra rutinerna var man tvungen att posta till Facebook eller köpa den fulla versionen av appen.

Yoga: Bilder på olika poser samt instruktioner på franska. Jag förstod inte särskilt mycket, men den verkade ändå inte riktigt vara på samma nivå som några andra appar då den inte hade några rutiner.

Hoppas att det här hjälper någon! Tycker ni om yoga?


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0